Rapport från
aprilmötet 2019

Runt 40 personer kom till mötet varav 8 damer.

Nya resmål i fotoklubben…

Kvällen inleddes med en långresa till Patagonien och Chile.
Sven Gräfnings förflyttade oss till de sydligaste delarna av Sydamerika. Vackra bildspel är ett signum för denna skickliga fotograf och det var bara att luta sig tillbaka och njuta!
Patagonien är ett område i Argentina och Chile och Sven besökte bl.a. nationalparken Torres del Paine. Den bjuder på höga berg, glaciärer och ett rikt djurliv. Även filmer på knölvalar med dess märkliga ljud som Sven spelat in. Övriga vattenlevande  djur är leopardsäl, sjöelefanter på 3,5 ton, magellans pingvin, klipphopparpingviner, svartbrynad albatross, otaliga skarvar mm.
Glaciärbilder med dess skimrande blåtoner är bedövande vackert. Punta Arenas ligger längs med Magellans Sund på Brunswickhalvön i chilenska Patagonien. Det är världens sydligaste större stad (116000 invånare), staden är berömd för sina väggmålningar.

Här är vi ute med gummibåt för att fota knölvalar. Vårt fartyg i bakgrunden.
Guanacos fanns det gott om i Torres del Paine.

Mats B Jansson visade ett bildspel från Paris med tanke på den förödande branden i Notre Dame. Bilder visade katedralen med spiran intakt och även film inifrån kyrkan. Dessutom en kvällstur på floden Seine och övriga Paris.

Resultat  av Närvarobilden

Påsiktbilder
1 Ingvar Åslund   2 Rune Eriksson   3 Lars-Erik Boberg

Digitala bilder
1  Ingvar Åslund   2 Ragnar Nyberg   3 Kent Strömvall

Ingvar Åslund blev segrare i båda klasserna
samma dag som han fyllde år!

Mats B Jansson

En mötesplats för alla med bildintresse