Månadens fotograf
november 2020
Sven Gräfnings

Medlem i drygt 20 år nu. Under den tiden har inspirationen vandrat upp och ner. I början väldigt inspirerad, efter några år svalnade intresset. För att komma igång igen började jag 2018 med ett projekt ”En bild i veckan”. Det går ut på att jag ska ta en bild varje vecka och lägga upp på Facebook. Det tvingar mig att åtminstone en gång i veckan ta fram kameran och försöka få fram en intressant bild.

Bilden ska beskriva någonting som är aktuellt just den veckan.
Vad jag sett, gjort och upplevt eller hur naturen ser ut just då.
Med tiden har jag insett att det blivit som en dagbok i veckoform. Jag kan gå tillbaka och se vad som hände just den veckan.

Ett projekt i somras var att följa några måsungar från att de kläcktes tills de flyttade.

Orrspelet på våren är ett stadigt inslag liksom höstfärger. Natur/landskap är största motivområdet.

Kameran får arbeta flitigast under de långresor jag gjort runt om i världen. Då kan jag komma hem med uppemot 10000 bilder!
Där kommer mitt andra intresse in i bilden i form av bildspel.
Nästan varje resa jag gjort har utmynnat i ett bildspel på ca 15-20 minuter. Även det ett sätt att på ett enkelt vis kunna gå tillbaka och minnas hur det var.

I vintras gjorde jag en bok på nätet med bilder från alla länder jag besökt och tryckte upp ett ex som nu står i min bokhylla.

Min utrustning består av en Canon 7D mark II men funderar nu på en spegellös R6. Diverse objektiv från vidvinkel till 400 mm.

Arbetar med bilderna i Photoshop och använder FastPictureViewer för att gå igenom och välja ut bilder. Suveränt snabbt program när man ska gå igenom tusentals bilder.
Bildspelen gör jag i Wings platinum 5.

Albumen för ”En bild i veckan” och andra bilder bl a från mina resor har jag på Jalbum.net.  http://sveng.jalbum.net/

Utmaningen skickar jag vidare till George Grigoriadis .

En mötesplats för alla med bildintresse