Månadens fotograf januari 2020
Kent Strömvall

Min första systemkamera, en Canon FX, köpte jag efter mitt första sommarjobb när jag var 16 år. Tre kompisar köpte också varsin och många år framåt var vi ofta ute på fotoäventyr. När Domus i Karlstad slutade med fotoprylar i början av 70-talet kom vi över fina Canon-objektiv till halva priset. Sen har det blivit ett antal uppgraderingar. Nu har jag en Canon 7D ofta med latmansobjektivet Tamron 18-270. Prylgalen är jag inte men ett juste makroobjektiv skulle vara bra att ha (mina gamla funkar inte med nya kamerorna).

När jag blev “vuxen” blev det mest familjebilder och semester.
Allt med diafilm. 2008 startade vi en studiecirkel “Ta bättre bilder”
(i bygdegården I Gimsbärke) som fortfarande lever. Där varvar vi teori och praktik, har tävlingar, utflykter, utställningar och gästföreläsare, gärna från GFK. När jag blev pensionär fick jag äntligen tid att gå med i GFK, vilket gett mig stor glädje och inspiration.

Jag plåtar det mesta men gillar nog mest natur. Favoriter är Grövelsjön och Gimmen. Makrofoto är också intressant samt barnbarnen förstås.
Fotoböcker är också ett intresse, har drygt 320 st, alltid roligt att kolla i.

Mina förhoppningar just nu är att hinna ta hand om mina gamla diabilder och alla gamla svartvita släktbilder. Samt att få mer tid till fotograferandet och hanteringen i Lr/Ps.

Till nästa månads fotograf utser jag  Lars-Gunnar Larsson.

En mötesplats för alla med bildintresse