Månadens fotograf
maj 2020
Eric Böwes

Jag har fotat sedan tidiga tonåren.

Min första systemkamera var en Exakta Varex VX från -65, som jag fick av mina föräldrar. Den var en ergonomisk mardröm men jag föll pladask för den. Favoritobjektivet var ett Zeiss 135mm, som gav
en helt underbar bokeh. Jag fotade länge bara med Tri-X pga snabbheten (400 ASA, wow..!) och det vackra kornet.
Senare gick jag över till Ilford HP5 och FP4.

Genom åren har jag kört med Rolleiflex, Canon ftbQL, Olympus OM1, Nikon F (tillfällig sinnesförvirring..) och Canon EOS 5 innan jag i slutet på 90-talet skaffade min första digitalkamera. Det var en svindyr Sony Mavica med en högsta upplösning på typ 0,3 MP, som sparade bilderna på diskett!
Numera kör jag mest med Sony A7R3 och Canon 1D, båda med Canonoptik.

Jag har jobbat med foto i kanske 25 år, de senaste 12 åren på heltid. Jag kör tex mäklarfoto, skolfoto, porträtt- och modellfoto, och gör med ojämna mellanrum reportageresor. Jag och Jenni har en stor studio i Sparbankens fd lokaler i Insjön. Utan att veta om det är sant, brukar jag påstå att vi har Sveriges enda fotoateljé med eget bankvalv.
På fritiden försöker jag göra ”fotokonst”.
En hel del Photoshop blir det.

 

En mötesplats för alla med bildintresse