Rapport från augustimötet 2017 signerad Mats B Jansson

Fotoklubbsupptakt

En ny fotosäsong börjar och första mötet startades med en rapport från Mattlaberg i Malungs – skogarna. Där har Peter Reichel och Ragnar Nyberg varit på fotokurs med Håkan Olsén som kursledare. Av bilderna att döma så kan det mest osannolika hända.
Fem präster medverkade som ” fotomodeller”, en man kom åkandes på en -54 års veteran-MC . Han hade åkt från Ängelholm för att vara fotomodell. Gamla kläder och andra attribut som t.ex. en odlingsduk användes för att göra bilderna mer intressanta.
Några kroppsmålare medverkade också och skapade ”levande” konstverk.
De var Vilija Vitkute, en ung visuell konstnär uppväxt i Litauen och numera bosatt i Borlänge. Hennes konst rör sig inom olika stilar och genrer såsom konstnärligt fotografi, musikvideo, performance, dans och mode i kombination med kroppskonst/body art som är hennes främsta signum. Hon fick Landstingets kulturpris 2015.
Den andra kroppsmålaren var Johannes Stötter från Sydtyrolen, Italien. Båda tillhör världseliten i kroppsmålning och Johannes Stötter blev världsmästare 2012. Han är också sångare och musiker. Kursen pågick i tre dagar och Ragnar och Peter har fångat verkligt snygga, spännande och fantasieggande bilder.

25 av klubbens medlemmar var i slutet av maj till Gotland. En veckolång resa till en ö med många tillfällen till vackra bilder. Paret Anna och Ingvar Åslund arrangerade resan och guidade oss även runt ön. De har båthus vid Själsö och ordnade också med saffranspannkaka vid båthuset. En välordnad resa med många tillfällen till fina motiv och även trevlig samvaro fotografer emellan. Sällskapet bodde vid Gustavsvik med gångavstånd till den gemytliga hansastaden Visby med sina ruiner och andra sevärdheter. Andra besöksmål var Holmhällar, Näsholmen, Lergrav, Furillen, Bläsö, Blå lagunen, Fårö, Kutens café, Cafeet Sylvis döttrar, Langhammars, Helgömannen, Herrviks hamn, Gamle hamn mm. Ett potpurri av resenärernas bilder redovisades under mötet.

Resultatet av närvarobilden digitala bilder med tema ” semester ”

1 Ragnar Nyberg 2 Lars Jonsson 3 Anders Pedersen

Påsiktsbilder: 1 Annkie Hasselkrantz 2 Anders Pärsings 3 Kent Strömvall